Tanulmányok

 

Ezen az oldalon egy értékes válogatást

találhat az olvasó fontos bibliai témákban.

 

 

Az alábbi nagyon hasznos tanulmány Moszkvai Állami Egyetem tanárai és hallgatói számára tartott 1990-es előadás írásos változata. A szerző az emberiség legnagyobb problémájával az istenkérdéssel foglalkozik, és tényleg meggyőzően érvel a mondanivalója mellett. A tanulmány az emberiség egyik “kötelező olvasmánya”:

John Maisel: Isten-e Jézus


 

 

 

Miért lettem muszlimból keresztény – Nabeel Qureshi története

Nabeel Qureshi 2009 óta az evangélium hirdetésének szentelte életét. Az orvosi egyetem befejezése óta több mint 100 egyetemen tartott előadást a diákoknak a keresztény hit alapjairól, az iszlám kialakulásáról és tanításairól, valamint a tudomány és a vallás találkozásáról.

A „Seeking Allah, Finding Jesus” [Allahot keresve Jézusra találtam] című könyvében leírja azt a küzdelmes utat, amelynek végén, az iszlámot feladva végül megtalálta Jézust és a válaszokat addigi kérdéseire, pedig eredetileg éppen azzal a céllal indult el a Biblia tanulmányozásában, hogy bebizonyítsa annak hiányosságait és igazolja az iszlám igazságát.


 

 

 

Ungár Aladár: Lélek vagy Szellem

A világ egyetlen országban sem okoz problémát a Lélek vagy Szellem megkülönböztetése, csak Magyarországon! Ungár Aladár a Biblia alapján bemutatja a kettő közötti különbséget. A magyar hívőknek alapolvasmány.