Mi számomra a Biblia?

 

Mi számomra a Biblia?

 

Fontos tisztázni: Az alábbi felsorolásból melyik igaz Önre nézve?

 

 

Tartalomjegyzék:

Megközelítések

Kérdések

 

Megközelítések

 

Undorító könyv

 

Undorodok ettől a könyvtől.

 

 

Taszító könyv

 

Az Istentől elidegenedett embert, a bűnös emberi természet távol akar maradni a szent Isten által szerkesztett könyvtől.

 

 

Érthetetlen könyv

 

Az Istent kereső embereknek is időbe telik megérteni a Bibliában leírt dolgokat és azok összefüggéseit. Az Istentől elidegenedett emberi elme és szív még nehezebben érti meg a Bibliát. Jó hír, ha Isten szava megelevenedik bennünk gyönyörűséggé, békévé, reménnyé, stb. válhat lelkünk számára.

 

 

A Biblia lenézése és megvetése

 

Egyes körökben „divat”, hogy úgy ítélkeznek a Biblia fölött, hogy el sem olvasták, valamint a mellette szóló érvrendszert sem ismerik.

 

 

Ellenség

 

A Biblia elpusztítandó ellenség. Gyakran olyan személyek számára ellenség a Biblia, amely „értékrendet” a Szentírás elítél.

 

 

Pusztán emberi mű

 

Napjaink egyik általános mellébeszélése, hogy a Bibliát emberek írták, ezért nem kell komolyabban venni, mint egy Platón vagy Arisztotelész gondolatot. Ezzel az a baj, hogy a Biblia lényege pontosan az, hogy a világegyetemet teremtő- és fenntartó Isten, az élet forrása adta az emberiség számára. E könyv alapján tud az ember minden korban eligazodni a személyes, társadalmi, erkölcsi, természettudományi, stb. kérdésekben. A Biblia bölcs útmutatásai az élet minden területére (gyereknevelés, tanulás, házasság, munkavégzés, természet- és társadalomtudomány, politika, identitás, stb.) kiterjed és hasznos, megbízható tanácsokkal lát el bennünket. Ezenkívül az örökkévaló sorsunk is e könyvben foglaltak betartásától (is) függ. Ezt figyelmen kívül hagyni a legnagyobb felelőtlenség. (Ahol nincs Biblia ott a lelkiismeret a döntő, mert nincs kibúvó Isten törvénye alól.)

 

 

Zsidó hazugság

 

A Biblia (főleg az ószövetség) pusztán egy zsidó hazugság.

Túl sok dolgot igazolt már a régészet, orvostudomány, építészet, anyagtudomány, genetika, nyelvészet, fizika, kémia, biológia, stb., a Biblia állításaival kapcsolatban, hogy ezt a kifogást komolyan lehessen venni.

 

 

Katolikus hamisítvány

 

A Biblia, nem más, mint a római katolikus szekta hatalmi érdekkönyve, amiből a katolikus egyház sok mindent kilopkodott, átírt, és több dolgot belecsempészett. (A Bibliához hozzáadott könyvek sajnos tény, de ezt csak a katolikusok használják, és még ők is elismerik, hogy ezek apokrif íratok.)

Azzal kapcsolatban, hogy ki, mikor, mit hagyott ki, írt át, írt bele a Bibliába már egyetlen épkézláb elképzelésük sincs a kritizálóknak. Ezt a kifogást, úgy lehet a legjobban cáfolni, hogy megkérjük, igazolják állításukat. – Dacára a próbálkozók óriási számának, a rendelkezésre álló évszádoknak, ezt eddig senki sem tudta megtenni. A becsületes ember ilyenkor visszakozik, a tisztességes emberrel ezután lehet Istenről és a Bibliáról értelmesen beszélni. Az érzelmileg reagáló ember továbbra is mantraként szajkózza ezt az előítéletet.

 

 

Más vallásokból összelopkodott zagyvaság

 

Aki ilyet állít úgy tesz, mintha a Biblia több évszázados kritizálása és ezen kritikák folyamatos veresége nem létezne.

 

A Biblia a Bibliát magyarázza, tehát elvenni, hozzátenni, megmásítani észrevétlenül nem lehet. Olyan ez, mint a Rubik kocka. Ott sem lehet kivenni egy kockát, mert akkor az egészet nem lehet kirakni.

Olyan ez, mint a kerékpár és a kamion viszonya. Egy kerékpárban sem lehet össze-vissza cserélgetni alkatrészeket. A Biblia átírása olyan, mint egy bicikli, amibe kamion kereket akarnak beleerőltetni, illetve egy kamion, amibe bicikli kereket akarnak betenni. – Nem működik, és messziről látszik a szerelő hozzá nem értése.

 

 

Bevásárlóközpont-hozzáállás

Abstract blur shopping mall store interior.

 

 

Lényege:

Nekem ezek az Igék tetszenek, ezeket akarom, hogy megvalósuljanak az életemben, úgy döntött az egom, hogy ezek vonatkoznak rám. A Biblia többi Igéje, nem érdekel, ezért nem vonatkozik rám, vagy legalábbis nem foglalkozom velük.

Az általam önkényesen kiválogatott Igéket, valamilyen számomra megfelelő összefüggésbe helyezem. A többi Igével, melyek ellentmondanak az összeállításomnak nem foglalkozom.

Az ebben a csoportba tartozó emberek gyakorlatilag úgy viselkednek, mint egy bevásárló központban, nekem ez kell és kész.

 

 

Lego

Lot of various colorful Lego blocks background. Many assorted bu

Az egom számára a legkényelmesebb építményt (tanítást, kifogást, elméletet, stb.) rakom össze a Biblia verseiből.

Pl.: Réselmélet, az eltúlzott kegyelem tanítás, a félrecsúszott áldás evangélium prédikációk, „a bűnös vagy, ezért nem gyógyultál meg” elképzelés.

 

 

Kártya

Akkor veszem elő, amikor akarom.

Akkor veszem elő, amikor akarom.

A Biblia olyan, mint egy pakli kártya, olyan lapot (igeverset) húzok ki belőle, ami nekem éppen megfelelő. Úgy értelmezem azt adott verset, ahogy az érdekeimnek megfelelő. 

 

 

Piros lámpa

piros - sárga - zöld

piros – sárga – zöld

 

Tudom, hogy azért piros a lámpa, mert meg kell állnom, de időnként nem állok meg. Úgy gondolom, következmények nélkül tudom megszegni a piros lámpán való áthaladást.

Van, amikor a közlekedési lámpa rosszul működik, vagy rossz helyre van telepítve. Sok ember azt is megtapasztalta, hogy a piros lámpán következmények nélkül át lehet menni.

 

Isten törvénye nem ilyen. Isten törvénye tökéletes, soha nem téved. (Rosszul értelmezni és használni emberi tévedés.) Isten törvényét nem lehet következmények nélkül megszegni.

 

 

Kőszikla

The most northern cape of Europe

Jézus Krisztus és a Biblia a szívem és az életem kősziklája.

 

 

Az élet használati utasítása

 

Egy mosógépet rendeltetésszerűen érdemes használni. Az ember Isten által teremtett lény, ezért Isten tudja legjobban mi használ és mi árt az embernek.

 

 

Táplálék

 

A Biblia szellem, lélek, szív tápláléka.

 

 

Gyönyörűségem

 

Zsolt 73:25 Kicsodám van az egekben? Náladnál egyébben nem gyönyörködöm e földön. Ezt

Asáf modnta, és élte meg a törvény korában! A törvény korszakában is sok ember volt, aki Istenben gyönyörködött!

 

Róm 7:22 Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint.

 

Zsolt 119:162 Gyönyörködöm a te beszédedben, mint aki nagy kincset talált.

 

 

Világító torony

 

A Biblia az életem biztos pontja. A földi életben rendszeresen van vihar, sötét, nehéz időszak valamint jó időszak. A Biblia minden időben igaz, mindig vigasz.

 

 

Méter

 

Senkinek sem jut eszébe, hogy a 100 centimétert át kell írni 97-re, 93-ra vagy 120-ra. Ezt a mértékegységet, amit emberek határoztak meg, (egyeztek meg benne) mindenki elfogadja, sőt alapigazságként tiszteli. Az emberiség egyik alapmértékegysége.

 

Sok önmagát hívőnek mondó ember életében Isten Igéjének akkora tekintélye sincs, mint a méter mértékegységnek!

 

 

Isten által összeállított könyv

 

Isten által összeállított könyv, amelyből megtudom ki az Isten, milyen az Isten.

A Bibliából megtudom mi Isten véleménye egyes dolgokról.

 

 

 

Kérdések

 

 

Méter és a Biblia

 

Az életemben melyiknek van nagyobb tekintélye a méternek vagy a Bibliának?

 

 

Hirdetés

 

Hirdet egy cég, hogy megjelent az új termékük. Sokan mennek vásárolni, mert hisznek a cégnek.

Elhisszük a reklámnak, hogy az egészségünkhöz, boldogságunkhoz, sikerünkhöz szükségünk van erre a termékre, de vajon mennyire hiszünk abban, hogy a Biblia Istene a szavát adja, hogy ami a Bibliában van az be fog teljesedni?

 

 

Meteorológus

 

Egy meteorológus azt mondja „holnap esni fog”. Erre a mondatra sok ember előveszi az esernyőjét/esőkabátját, de a Biblia utolsó időre vonatkozó figyelmeztetéseit ki veszi komolyan?

 

Akció

 

Akció az X boltban. Sokan rohannak megvenni az akciós terméket, mert megbíznak az áruház akciójában. A világegyetem legjobb „ajánlatát”, melyet Isten tett az emberiség számára a golgotai kereszten veszem annyira komolyan, mint egy földi akciót? A legnagyobb ajándék Jézus Krisztus keresztáldozata, rohanok hozzá?

 

 

Melyik befolyásolja jobban az életemet:

  • méterrúd vagy a Biblia,
  • egy cég hirdetése vagy a teremtő Isten Szentírása,
  • egy meteorológus vagy Jézus,
  • egy üzletlánc vagy a Bibliában leírt próféciák?

 

 A fotók az 123rf.com oldalról valók.